Kosket

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Blogi Konneveden reittikoskista

Avaan blogin Konneveden kunnan alueella virtaavan koskireitin kalastuksesta. Blogi keskittyy omaan ja kavereiden kalastamiseen Siikakoskella, Kellankoskella, Taikinaisenkoskella ja Karinkoskella. Myös Keskisenkoski ja Hannulankoski vilahtavat jutuissa varmasti mukana. 

Kalakavereina ja kuvissa sekä jutuissa usein esiintyvät Jani Väisänen ja Markku Ilves sekä, Esa Pölkki ja poikani Joonas Neste sekä monia muita hyviä ystäviä. 

Kalastuslupia minulla on tälle vuodelle yhteensä 8 uusille lupakoskille. Kalastus keskittyy Siika ja Kellankoskeen heinäkuussa ja elokuussa. Taikinainen ja Karinkoski tuli käytyä jo kesäkuussa ja siitä reissusta myöhemmin. 

Tulevat reissut ovat heinäkuun 10 Siikakoski, 12 Kellankoski, 17 Kellankoski, ja elokuun päiviä en nyt muista mutta, juttua ja kuvia tulee riittämään.

Perhot ja koskien esittely on avainasemassa itse kalastuksen kanssa tässä blogissa. Ensivuonna kalastus tulee muuttumaan huomattavasti kalliimmaksi näillä koskilla. Näin ainakin me ns paikalliset kalastajat pelkäämme. Koskien kalastuspotentiaalia yritetään markkinoida ulkomaille. Toivon konneveden kunnan huomioivan sen maineen mikä koskilla on Suomalaisen koskikalastajan mielissä. Asiakkaita ja kalastajia riittää kotimaastakin jos lupien hinta pysyy järkevällä tasolla. 

On kuitenkin nostettava hattua Konnveden rohkealle päätökselle ostaa vesioikeudet takaisin. Ne menetettiin hieman epämääräisissä oloissa vuosikymmeniä sitten. Nyt tuo virhe on korjattu mutta, halvaksi se ei tullut. Täytyy onnitella kuntaa rohkeasta ja hyvästä päätöksestä. Toivon mukaan esimkerkiksi Ääneseudun Perhokalastajat saavat olla kehittämässä alueen kalastusta, kalanhoitoa ja alueen palveluntarjontaa jatkossa. Osaamisemme perhokalastuksen puolella on korkealla tasolla ja toimintamme tavoittelee aina kestävää kehitystä hyödynnettässä luonnon monia arvoja. 

Perhokalastaja Jouni Neste




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti